Lysekil

Ja nu är vi i Lysekil, igen, ja vi var här torsdag och fredag förra veckan. Vi bunkrade upp och inväntade Mariefreds besök.

Under väntetiden upptäckte jag att en kamrat till mig från Falköping också var här. De var här med sin ”raggarbil” för det var crusing på lördag. De kom till oss i båten och fikade, sedan fick vi en tur i den härliga bilen. Gissa om jag kände mig häftig.

När Mariefredarna kom och vi lastat båten med väskor människor och hundar styrde vi fören mot Bassholmen, där räknade vi med att fira midsommar. Tänk så fel man kan räkna. När vi kom dit var det ”knökfullt” vid bryggorna. Vi fortsatte till Ängö, där fann vi en plats vid färjeläget. Det var en privat plats som vi lånade olovandes, vi hoppades på att ägaren skulle firade midsommar hela natten någon annan stans. (det gjorde han).

Nästa dag tog vi en rundtur och återvände sedan till Bassholmen och fick en bra båtplats vid bryggan. Efter oss droppade det in den ena båten efter den andra tills det blev mer än ”knökfullt” igen, På kvällen grillades det i det blåsiga och inte allt för varma vädret.

Nu började helgen gå mot sitt slut och Marifredarna skulle återvända hem till jobb och annat. Ja inte alla, dottern skall vara med oss en vecka. När de två vuxna och de två hundarna packade in sig i bilen för hemtransport gick maken till busstationen och mötte upp sondottern som mönstrade på för en veckas resa med oss. Så där är vi just nu. Vi tar natten här, sedan drar vi ut på rövarstråt i skärgården.

Jag glömde berätta om något roligt som hände i Svanesund. Vi satt där och fikade och pratade om ditt och datt. Anders berättade då att han tillbringat många somrar på Skäret utanför Uddevalla, hos mormor och morfar. Va sade Lars, vilket hus? Anders förklarade. Där bodde Grönbergs sade Lars, Det är min mormor och morfar. Då berättade Lars att han var uppväxt i huset bredvid. Men ingen av dem mindes den andra från den tiden. Lars är ju yngre så han var väl bara en skitunge då.

Ta hand om dig så ses vi snart.

Kram