Tyst och tomt i båten.

Ja det är tyst och tomt, vi har lämnat av Emelie och Lisen. Fredrik kom hit och hämtade dem. Tack tjejer för en härlig vecka. Vi ligger i Hamburgsund.

Tänk att en vecka kan gå så fort. Vi har tuffat runt bland öar och kobbar. Ett och annat besök i gästhamnar har det blivit. Stundvis har det varit ebb i kylskåpet.

Så mycket badande har det tyvärr inte blivit, det har varit lite kallt och blåsigt. En och annan krabba har blivit hämtad med spö och håv. I en liten hink ligger det några fina snäckor som har plockats upp.

Varje kväll har avslutats med Yatzy spel. Med lite varierande framgång. Flickorna och jag har haft sovmorgnar, Anders är alldeles för pigg den tiden på dygnet.

Emelie har grejat med Lisens långa hår, det har varit flätor i olika varianter. Väldigt fint. Både Lisen och jag fick våra naglar fixade. Anders stod över den här gången. Men nästa gång skall håret flätas och naglar målas. Hi hi hi.

I går lyckades vi få syn på en säl som stack upp sin nos för att få lite luft. Maneter bara kryllar det av, både brännmaneter och snälla. Lisen var intresserad av dem. Stora stim med småsmå och små Makrilar kretsar runt båten när vi ligger stilla. Tänk om de vore stora, så vi fick ett skråvmål.

Som sagt det är tomt i båten nu. I morgon får det bli städning. Damsugare och damtrasa får göra sitt. Vi har bestämt att vi ligger kvar här i Hamburgsunds gästhamn i natt. Vi är helt inringade av en massa båtar, vi har en båt utanför oss och lite längre bak ligger de tre i bredd andra sidan av bryggan är full den också. Undrar om alla ska på ”Favvofestivalen”? Det är en musikfestival med bl,a Ebbot. Undrar om vi kan höra dem hit?

Ta nu hand om dig så hörs vi snart.

Kram.