Blåst och regn.

I dag fyller Anders år, hurra, hurra, hurra, hurra.

Vi ligger nu på Käringön och inväntar bättre väder. Det blåser (ganska mycke) och regnar. Undrar om det är hösten som ger sig till känna? Den sista tiden har varit lite blåsig, Vi har legat och inväntat bättre väder på flera ställen.

Sedan jag skrev sist har vi förflyttat oss nedåt på den svenska kusten. Nu är det inte så mycket andra båtar och på en hel del ställen har de stängt butiker, restauranger och kiosker. Hösten? Vädret har som sagt ändrats en hel del. Från den härliga soliga sommaren till det blåsiga och lite svalare vädret. Men än så länge har jag inte behövt långbyxor, men i dag har jag långärmat.

Vi har haft besök av våra vänner Staffan och Anita i några dagar. Då var vi bland annat till Flinks handelsbod, men det var tyvärr stängt. De stängde klockan 4 och vi kom klockan 4. Så det fick bli glass och kaffe på baren.

När vi var i Lysekil träffade vi ett  norskt par i en jättefin träbåt. De var över till oss och tog en fika. De var intresserade av vår europaresa.

En gästhamn vi egentligen inte skulle besöka är Engelsvik. Vi fick problem med en kokande motor. Anders körde och jag fyllde vatten. Inne i hamn upptäckte Anders att det ”bara” var en slang som släppt. Han skruvade fast den och sedan funkade det igen. Vi blev kvar och blev då bekant med Per från Karlstad, han bodde nu i Norge och hade Norsk flagg. Från Engelsvik gick vi till Strömstad. Det gjorde Per också men vi såg honom inte där.

Sedan vi kommit till Sverige har vi kostat på oss att äta ute flera gånger. Ofta fisk, det måste man göra när man är på kusten.

Det finns en Alvö även här på kusten. Där träffade vi Lars och Gunnevi. Det är ett av de svenska paren vi firade midsommar med när vi gick ner till Europa. Vi fick ett trevligt dygn ihop med dem. Alvön här var jättefin, men hemma är nog bäst……eller.

Vi har även träffat på Reine och Ulla som också var med och firade midsommar i Danmark.

Som sagt nu ligger vi på Käringö. Här känner jag mig nästan som hemma. I går gick vi till Tuvesvik och hämtade upp Charlie han skulle till ön han också. Vi fick låna hans tvättmaskin. Eftersom han skulle på ett 30års kalas kunde vi inte umgås på kvällen. Vi gick till Ökrogen och käkade. När vi kom tillbaka till Cassandra var jollen borta. Anders hittade den på en badbrygga på en båt som låg innanför oss, men det fanns ingen där, så han kunde inte hämta jollen. i dag har han vandrat fram och tillbaka, men det finns fortfarande ingen vaken ombord på den främmande båten. De var nog på krogen i går kväll. Eller kalas. Bara vi får jollen tillbaka ställer vi fören mot Stenungsund.

Där tog strömmen slut. Vi fick vår jolle tillbaka, sedan åkte vi vidare. Natthamn tog vi vid Näsholmen. Nu har vi kört en bit och laddat batterierna. Så det här får bli avslutningen. I morgon går vi till Stenungsund.

Ta hand om dig så hörs vi.

Kram.